Waarom je niet meer om responsive design heen kunt…

Je hoort het meer en meer en dat is niet voor niks. Ook bij Kiem roepen we het. Iedere website moet een responsive design hebben. Een responsive website laat jouw website meeschalen met het apparaat waarop de website bezocht wordt. Maar waarom is dit nou zo belangrijk?

Stel je bent een dagje in een gezellig stadje met vrienden, laten we zeggen in Maassluis. Na een leuke middag, willen jullie nog wat langer blijven. Jullie besluiten ergens te eten. Je kijkt op je mobiel en tikt restaurant + Maassluis in. Je wilt even kijken wat er allemaal in de buurt is en meteen de menukaart bekijken. Op de eerste website die je tegenkomt, haak je snel af. Je hebt een vergrootglas nodig om überhaupt iets te kunnen zien. Geen responsive website dus. De tweede website die je bezoekt, heeft wel een prettige mobiele website. Je bekijkt de menukaart, ziet de mooie sfeerfoto’s en je reserveert meteen voor de hele groep.

Vandaag de dag wordt het percentage bezoekers dat websites bezoekt via een mobiele telefoon of tablet steeds groter. Dit percentage zal alleen maar toenemen.

Nog even de voordelen op een rij van zo’n responsive website

› Optimaal gebruikersgemak. Of je nou achter je desktop achter je bureau zit of op de bank met je mobiele telefoon. Jouw website ziet er op ieder formaat scherm, gelikt uit.

› Eenvoudig beheren. Even wat teksten aanpassen op jouw website, maar zit je niet op kantoor? Geen probleem. Via jouw mobiel kan je op jouw website eenvoudig content plaatsen of wijzigen.

› Fraai uiterlijk en beter vindbaar. Een responsive website ziet er niet alleen een stuk aantrekkelijker uit, maar wordt ook hoger geranked door Google. Dus je laat en een goede indruk achter bij jouw bezoekers en je wordt ook nog eens sneller gevonden.

Is jouw website al responsive?

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.