Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Vorige week hadden we een leuk gesprek met een hovenier uit Vlaardingen. Hij vroeg zich af wat hij zelf kon doen om beter gevonden te worden in het wereldwijde web. We delen daarom graag wat tips die je eenvoudig zelf kunt toepassen. En we beginnen met: Geef tips!

1) Deel interessante en unieke content met jouw doelgroep

Kruip even in de huid van jouw doelgroep. Wat vindt jouw doelgroep nou nuttige informatie? Misschien kun je veelvoorkomende vragen beantwoorden in een blog. Of geef tips.  Stel, je bent groenteboer en vraagt je af wat je kan delen met jouw doelgroep. Denk dan eens na over het schrijven van de seizoengroenten.  Schrijf dat ene lekkere gerecht over pompoenen. En voor je het weet, word je overladen met leuke reacties en eet je vanavond zelf pompoenenstamppot.

 

2) Gebruik specifieke zoekwoorden op jouw website

Omdat niet iedere ondernemer een grote marketingafdeling achter zich heeft staan, is het de kunst je slim te onderscheiden. Wees specifiek met zoekwoorden op jouw website. Dus mik op specifieke zoekwoorden. Met zoekwoorden als  ‘website laten maken’ als webdesignbureau zal je lastiger gevonden worden dan op ‘mobielvriendelijke website laten maken in Maassluis’

 

3) Wees vriendelijk

En nu we het over mobielvriendelijke (responsive) websites hebben, de derde tip is inderdaad: Zorg dat jouw website of webshop responsive is. Met responsive bedoelen we dat jouw website mobielvriendelijk is. Google geeft mobielvriendelijke websites voorrang en bezoekers komen steeds vaker via een mobiele telefoon op jouw websites. Zonde als ze afhaken omdat jouw verhaal niet goed te lezen is.

 

4) Intern linken

Maak gebruik van interne linken op je website. Dus plaats een link in jouw tekst waarin het onderwerp verder uitgelicht wordt. Zoals je ziet bij tip 3, de link naar onze blog over ‘Waarom je niet meer om responsive design heen kunt’. Intern linken is behoorlijk belangrijk om hoger te scoren in Google en als je het goed doet, is het ook prettig voor jouw bezoekers.

 

5) Geduld

De laatste tip is: Geduld. Waarom? Je kan niet in één dag hoger scoren in Google. Het is een proces waaraan je zal moeten blijven sleutelen. Je zal zien dat je steeds beter scoort, zolang je jouw website maar aandacht blijft geven. Zorg voor steeds weer verse content, verbeter en vernieuw.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.